Ontspanningsmassage

Tegenwoordig presteren we veel onder tijdsdruk. De stress die dat met zich meebrengt vergt veel van ons lichaam en onze geest. Dat hoeft geen probleem te zijn, als we maar regelmatig ontspannen. Doen we dat niet, dan kunnen werkdruk, stress en een verkeerde werkhouding leiden tot hoofdpijn, een pijnlijke nek, schouders en rug, vastzittende spieren en gewrichtspijnen.

Een regelmatige ontspanningsmassage is rustgevend, verlichtend en ontspant spieren en geest. Het zorgt tevens voor een betere doorbloeding en de flexibiliteit van het lichaam wordt vergroot. Een massage stimuleert het zelfgenezend vermogen wat in ieder mens aanwezig is; het verstevigt de huid en zorgt voor een gezondere teint.

De ontspanningsmassage is een rustige, zachte massage; waarbij vooral rug, nek en schouders worden behandeld. Hier zitten de meeste spanningsklachten van het lichaam. Als aanvulling kan een combinatie worden gemaakt met benen-, armen- en of hoofdmassage. U kunt de massage zelf samenstellen, zoals u dat prettig vindt.